Reina poklonio bod Arsenalu

Dragi Reina,ovo ti je zato sto si obukao dres Barcelone Fabregasu,kazna 😀 😀 ! ahah

Arsenal je u prvom kolu Premijer lige remizirao na gostovanju Liverpulu- 1:1. Strelac za domaće je bio david N'Gog u 46. minutu, a Tobdžije su izjednačile u samoj završnici meča kada je golman Liverpula Pepe Reina ubacio loptu u sopstvenu mrežu. Liverpul je od kraja prvog poluvremena igrao sa igračem manje pošto je Džo Kol isključen posle izuzetno grubog starta nad Loranom Kosijelnijem, dok je i sam Kosijelni zaradio crveni karton u 93. minutu.

Arsenal je bolje otvorio meč i prvi je udarac uputio Tomas Vermalen, kada je snažno izveo slobodan udarac sa tridesetak metara od gola, ali je Reina bio na mestu. U nastavku poluvremena tim iz Londona je dominirao u posedu lopte, ali nije bilo pravih prilika. Pred kraj poluvremena je Glen Džonson posle duplog pasa sa Dirkom Kajtom uputio udarac levom nogom preko gola. Gael Kliši je u 44. minutu spasao siguran gol, pošto je David N'Gog posle kornera šutirao ka golu, ali je levi bek Tobdžija skinuo loptu sa gol linije. Samo minut kasnije je isključen Džo Kol posle veoma opasnog starta nad Loranom Kosijelnijem. Sudija Martin Etkinson je bez oklevanja pokazao crveni karton Englezu, dok je Kosijelni iznet sa terena.

Novi defanzivac Tobdžija se ipak oporavio na vreme i nastavio je meč. Međutim, u prvom minutu nastavka je posle greške Džeka Vilšera ispred šesnaesterca Tobdžija lopta došla do Havijera Maskerana koji je uposlio N'Goga i Francuz je u bliži ugao zakucao loptu pored nemoćnog Manuela Almunije. Tada je Liverpul, iako brojčano slabiji, preuzeo inicijativu. Arsenal nije mogao da dođe do lopte i domaći tim je više puta zapretio iz prekida. Prvu priliku za izjednačenje je imao Tomas Vermalen u 69. minutu, ali je njegov udarac glavom završio pored gola Reine. Nekoliko minuta kasnije je Teo Volkot sjajno izveo slobodan udarac koji je golman ‘crvenih’ odbranio.

U igru su u drugom poluvremenu ušli Robin van Persi i Tomaš Rosicki i upravo je ovaj dvojac Tobdžija stvorio fenomenalnu šansu nekoliko minuta pre kraja. Rosicki je odigrao dupli pas sa Van Persijem na ivici šesnaesterca i uputio strahovit udarac, ali je Reina ponovo bio na mestu. Međutim, nekoliko minuta kasnije je golman Liverpula od heroja postao tragičar. Rosicki je centrirao, a Maruan Šamak je glavom pogodio stativu. Odbijenu loptu je uhvatio Reina, da bi je potom ispustio u sopstvenu mrežu. U sudijskoj nadoknadi je Kosijelni dobio drugi žuti karton zbog igranja rukom.

Sledeći meč Arsenal igra protiv Blekpula na Emirejts stadionu, sledeće subote.

Liverpul: Hoze Reina, Glen Džonson, Danijel Ager, Džejmi Karager, Martin Škrtel, Havier Maskerano (Lukaš Leiva 78’), Dirk Kajt, Stiven Džerard, Džo Kol, Milan Jovanović (Maksi Rodrigez 65`), David N'Gog (Fernando Tores 74’).

Arsenal: Manuel Almunija, Bakari Sanja, Loran Kosijelni, Tomas Vermalen, Gael Kliši, Abu Dijabi (Robin van Persi 75`), Džek Vilšer (Tomaš Rosicki 59’), Emanuel Ebue (Teo Volkot 59’), Samir Nasri, Andrej Aršavin, Maruan Šamak.

arsenalgirl
I like most Arsenal in the world..Live for Arsenal,I give my life for Arsenal...Always go to victory.The largest is my desire to go to the Emirates!!

2 komentara

Komentariši