City – Arsenal 0:3

Arsenal je u derbiju devetog kola Premijer lige kao gost savladao Mančester Siti rezultatom 3:0. Strelci za londonski klub su bili Samir Nasri, Aleks Song i Niklas Bendtner. Arsenal je skoro čitav meč imao brojčanu prednost pošto je Dedrik Bojata isključen već u četvrtom minutu.

Siti je prvi pripretio već u drugom minutu kada je Karlos Tevez izbacio iz igre Johana Đurua i uposlio Davida Silvu, ali je Lukaš Fabijanski sjajno odreagovao. Međutim, samo nekoliko minuta kasnije je Sesk Fabregas proigrao Maruana Šamaka kog je Bojata oborio i sudija Mark Klatenburg nije imao izbora osim da pokaže Belgijancu crveni karton.

Siti je uprkos brojčanom nedostatku nastavio da igra dobro, ali je Arsenal sredinom prvog poluvremena poveo golom Nasrija. Francuz je odigrao fenomenalan dupli pas u šesnaestercu sa Andrejom Aršavinom i lako savladao Džoa Harta. Domaćin je nastavio da parira Tobdžijama napadajući uglavnom po desnom boku i veliku šansu je propustio Mika Ričards, kada je posle sjajnog solo prodora loše šutirao levom nogom. U 39. minutu je Vinsent Kompani srušio Fabregasa u šesnaestercu i sudija je pokazao na belu tačku. Španac je solidno izveo jedanaesterac, ali je golman engleske reprezentacije Hart sjajno odbranio njegov šut.

Početkom drugog poluvremena su u igru ušli Vejn Bridž i Emanuel Adebajor. Domaća ekipa je imala nekoliko izglednih prilika iz prekida, ali je Arsenal sredinom drugog poluvremena udvostručio vođstvo. Posle akcije šesnaestercu Mančester Sitija je lopta došla do Songa koji je poslao loptu u gornji levi ugao. Taj gol je potpuno demoralisao domaćina, a pred kraj meča je Bendtner, koji je ušao sa klupe, postigao gol posle asistencije Nasrija i tako postavio konačan rezultat – 0:3.

Sledeći meč Arsenal igra za tri dana u Karling kupu protiv Njukasla, a u Premijer ligi u subotu dočekuje Vest Hem.

Mančester Siti: Džo Hart, Mika Ričards, Kolo Ture (Vejn Bridž 45’), Džeroum Boateng, Dedrik Bojata, Jaja Ture, Najdžel de Jong, Geret Beri (Mario Baloteli 72’), Džejms Milner, David Silva, Karlos Tevez (Emanuel Adebajor 52’)

Arsenal: Lukaš Fabjanski, Bakari Sanja, Johan Đuru, Sebastijen Skilaći, Gael Kliši, Aleks Song, Denilson, Sesk Fabregas (Teo Volkot 85’), Andrej Aršavin (Tomaš Rosicki 70’), Samir Nasri, Maruan Šamak (Niklas Bendtner 84’).

Sudija: Mark Klatenburg

arsenalgirl
I like most Arsenal in the world..Live for Arsenal,I give my life for Arsenal...Always go to victory.The largest is my desire to go to the Emirates!!

2 komentara

Komentariši