Topnici i u Novoj godini dočekani brutalnim startovima

ZAŠTO SE PROTIV ARSENALA IGRA PRLJAVO?!

Da, čudno je to što je u Arsenalu uvijek prava bolnica. Postavlja se pitanje da li ljekarski tim dobro radi svoj posao, da li su su treninzi onakvi kakvi bi trebali biti. Ali, ima i drugih razloga zašto je takvo stanje na Emiratesu.

Protiv Arsenala se uvijek igralo grubo. Da li možda mnogi Topnike mrze zato što im je gotovo cijeli tim sastavljen od stranaca ili pak možda zato što ne postoji drugi način da se zaustavi njihova igra?! Ipak, smatram da je ovo drugo.

Bilo je slučajeva, kao onaj npr. sa Arshavinom koji je kritikovao Arsenalov ljekarski tim zbog svojih povreda, ali taj tim sigurno nije kirv za povrede poput one Eduardove ili Ramseyjeve. Takve brutalne stratove kao ove nad reprezentativcima Hrvatske i Velsa možemo vidjeti skoro u svakoj utakmici Arsenala. Samo, sreća nije svaki tako koban za igrače londonskog kluba.

Sjetimo se, nakon jedne utakmice Arsenala i Boltona, Kevin Davies je priznao kako mu je cilj bio startovati na igrače, a ne na loptu. Također je istakao kako je u svlačionici savjetovao svoje saigrače da to rade.

Nakon toga, tadašnji menadžer Hull Cityja Phill Brown je izjavio uči utakmice sa Arsenalom, kako će koristiti Boltonovu taktiku. Zaista sramotno! Te godine, “grubijan” Birminghama, Martin Taylor teže je povrijedio Eduarda da Silvu slomivši mu tibiju i fibulu lijeve noge, međutim to nije spriječilo protivnike da se nastave pridržavati te taktike.

Istu povredu kao hrvatski reprezentativac imao je i Aaron Ramsey u utakmici sa Stoke Cityjem u februaru prošle godine, kada je na njega brutalno startovao Ryan Shawcross. Defanzivac Lončara je bespotrebno startovao na sredini terena na “Velškog Ramba”, koji je zbog teške povrede morao izbivati sa terena osam mjeseci.

Možete vjerovatno pretpostaviti kako je Arsenal dočekan u Novoj godini. Naravno, brutalnim stratovima. Grubijani, nasilnici, možete ih zvati kako god hoćete, iz Birminghama nisu naučili lekciju iz februara 2008. godine kada je Martin Taylor slomion nogu Duduu, već su nastavili “tući” Topnike. Nije toliko bitna jučerašnja pobjeda od 3:0 na St. Andrew'su, koliko je bitno da su se u London vratili zdravi.

Navijači Arsenala se mogu donekle radovati. Engleski nogometni savez je počeo da poduzima mjere po pitanju grubih startova na igrače njihovog voljenog kluba. Trenutno pod istragom se nalazi Lee Bowyer koji je u jučerašnjoj utakmici nagazio defanzivca Topnika Bacaryja Sagnu.

Taj detalj sudija ovog susreta, Peter Walton, nije primijetio, tako da je prljavi 33-godišnjak ostao bez kazne. No, vjerovatno će biti kažnjen od strane Disciplinske komisije Engleskog nogometnog saveza. Prijeti mu kazna od tri utakmice suspenzije.

U utakmici između Birminghama i Arsenala bilo je još grubih stratova, a jedan takav je na svojoj koži osjetio i kapiten Topnika, Francesc Fabregas kada je na njega žestoko startovao Roger Johnson. No, 27-godišnji defanzivac će ostati nekažnjen za svoje nedjelo.

Normalno je da defanzivac mora biti oštar i jak, ali sve u nekim granicama, u skladu sa pravilima. Odlična je ona rečenica francuskog stručnjaka, Arsena Wengera “Ljepota sporta je u pobjeđivanju uz respekt prema pravilima”, ali izgleda da ta pravila ne postoje kada se igra protiv Arsenala.

arsenalgirl
I like most Arsenal in the world..Live for Arsenal,I give my life for Arsenal...Always go to victory.The largest is my desire to go to the Emirates!!

3 komentara

Komentariši